KOOMIKKO TOMMI YLIMÄINEN

Tommi Ylimäinen on omalaatuinen yhdistelmä suoraa puhetta, kemiläistä asennetta ja terävää havannointia, joka saa yleisössä aikaan pidättelemätöntä naurua!
Tommilla on satojen keikkojen kokemus Stand up -klubeilta, yksityistilaisuuksista ja isoista tapahtumista ympäri Suomea. Keikkojen lisäksi Tommi tuottaa yhdessä koomikko Iikka Kiven kanssa oululaista Remakka Stand Up -klubia.
Stand up -komiikan ohessa Tommi käsikirjoittaa tv-ohjelmia sekä sketsejä (Noin viikon uutiset, Noin viikon studio) ja on esiintynyt mm. Nelosen Stand Up! -ohjelmassa syyskaudella 2018.

 Pyydä tarjous!


Tommin haastattelu


Lempparileffa: Bad Santa

Mieliruoka: San Milanon pizza

Kovin bändi: Rammstein

Toteemieläin: Tuusmyyrä

Tärkein tavara: Kahvinkeitin

Motto: “Sori, ei ollut vahinko.”

Miten sinusta tuli koomikko?
Syksyllä 2012 näin ilmoituksen, että 45 Specialissa järjestetään Remakka stand up -klubi, jonka lavalle pääsee kuka vaan. Olin pari vuotta aikasemmin innostunut stand up -komiikasta katsottuani Bill Hicksin keikkavideoita Youtubesta. Jostain keräsin rohkeuden itsekin kokeilla hommaa ja siitä se homma sitten lähti.

Miten syntyy Tommin lavajuttu?
Olen lapsesta saakka ollut se tyyppi joka tykkää tarkkailla asioita ja pohtia miksi asiat ovat kuten ovat. Tämän ihmettelyn vien lavalle ja joskus aiheina ovat kusiset siilet ja joskus poliitikkojen munattomuus. Valmista sapluunaa juttujen tekemiseen minulla ei ole. Jokainen juttu syntyy omalla tavallaan.

Millaisia juttuja kerrot lavalla – mikä on tyylilajisi?
Juttuja kerron laidasta laitaan ja kaikki mikä on mielestäni hauskaa on aihe jutulle. Tyylini on hyvin suoraviivainen ja ajoittain melko härskikin, mutta kuitenkin positivisella tavalla. Lavalla saatan kertoa pitkiäkin tarinoita omasta elämästä ja seuraavaksi tykitän lyhyitä one-liner-juttuja. Välillä mennään lujaa ja välillä hidastetaan.

Miksi komiikka on mielestäsi tärkeää?
Nauru on yksi maailman positiivisimmista asioista ja komiikan avulla ihmisiä voi saada näkemään asiat eri tavalla. Itselle nauraminen on myös tärkeää, koska silloin itseään ei ota liian tosissaan.


Kerro mieleenpainuvin keikkatarina!
Syksyllä 2013 lähdin Jyväskylän Stand up -festivaaleille katsomaan keikkoja ja osallistuin samalla festareiden Kong Show:n, koska kaikki osallistujat saivat festareille passin. Tarkoitus oli käydä vetämässä Kong Show ja lähteä illalla katsomaan keikkoja. En pitänyt sitä edes mahdollisena, mutta voitin kyseisen Kong Shown ja palkintona voitosta illalla olinkin itse Paviljongissa esiintymässä 600 ihmiselle. Koko keikan ajan mietin, että ”Mitä hemmetiä minä täällä teen?”.

PROMOKUVAT

Vapaaseen käyttöön.
Kuvaaja: Mikko Kauppinen (2020)